nov 142012
 

Knolselderijsoep

Knolselderijsoep – Een lekker recept voor een goede maaltijdsoep. Deze soep lijkt op erwtensoep of snert qua dikte, maar is toch weer een bijzondere variant, zeer smakelijk in elk geval.

Bereiding knolselderijsoep

Maak de knolselderij schoon en snijd deze in blokjes. Was en snijd de lente-uitjes in ringetjes. Smelt boter in een pan en voeg als eerste de lente ui toe (laat ze niet bruin worden). Voeg daarna de blokjes knolselderij toe en fruit alles goed aan. Voeg kokend water toe en de bouillonblokjes.

Doe de aardappelschijfjes erbij en laat het geheel ongeveer een kwartier rustig koken. Haal de pan van het vuur, laat deze even wat uitdampen en pureer daarna de soep helemaal glad met de staafmixer of haal eerst een deel van de lente-ui, aardappelen en knolselderij uit de pan. Pureer de overgebleven soep en voeg daarna de lente ui, aardappel en knol weer toe. Deze voeg je na afloop weer toe. Op deze manier zijn de stukjes groente terug te vinden. Als u de soep te dik vindt, is het altijd mogelijk wat extra kokend water toe te voegen.

De knolselderijsoep is nu bijna klaar. Voeg de laatste lente ui toe, strooi er wat geraspte kaas over en breng de soep verder op smaak met peper en zout.

Ingrediënten

  • 500 gram knolselderij (500 gram)
  • 250 gram aardappelen (in plakjes, van te voren gekookt) of een pakje kant en klare aardappeltjes uit de supermarkt
  • 1 liter water
  • 2 rundvlees of groente bouillonblokjes
  • 3 lente-uitjes
  • Geraspte kaas

Sorry, the comment form is closed at this time.