jan 022013
 

Laurier

Laurierblad, Dit kruid wordt gebruikt als extra smaakmaker.

Latijnse naam: Laurus nobilis

Een blaadje laurier wordt soms aan de erwtensoep toegevoegd, om een extra lekkere smaak te creëren. Let op: Dit kruid wordt altijd tegen het einde van de kooktijd van de erwtensoep verwijderd.

Wat is Laurier?

Laurierbladeren groeien aan een kleine, altijd groene boom en zijn ovaal van vorm en donkergroen van kleur. De gedroogde bladeren hebben een sterke, houtachtig en zeer zeker kruidige smaak die te vergelijken is met verse peper zonder de vooral hete en pikante smaak, die niet iedereen weet te waarderen.

Kwaliteit
De kwaliteit van laurier herkent u aan grote, onbeschadigde bladeren met een goede groene kleur.

Toepassingen Laurier

De Italiaanse en Franse keuken maken vaak gebruik van dit kruid. Maar ook in onze Nederlandse, Hollandse gerechten komt laurier steeds vaker voor. Het wordt gebruikt om allerlei soorten vlees mee te kruiden, maar ook om  groenteschotels, stoofpotten, soepen, sauzen verder mee op smaak te brengen.

Verwijder altijd het laurierblad wel voordat u het gerecht eet. Het is echt een kruid om mee te laten trekken in de gerechten. Ook in en uit de erwtensoep! In de soep als smaakmaker, maar eruit voordat de erwtensoep wordt geserveerd!

Sorry, the comment form is closed at this time.